Museum Elburg beschikt over meerdere faciliteiten die zich perfect lenen voor organisatie van muzikale events. De Kloosterkapel met een fijne akoestiek, een Refter voor vertelvoorstellingen, een gewelvenkelder waar een band in toon blijft en bij mooi weer een openluchtconcert in de Kloostertuin. Klankenklooster is een initiatief van Museum Elburg, maandelijks terugkerend op elke 3e vrijdagavond van de maand, veelal in de Kloosterkapel. Het eerstvolgende concert uit deze reeks is van Trio Con Slancio. In het Klankarchief ziet u welke concerten er al geweest zijn.
Voor het grotendeel van de concerten is de standaard inlooptijd vanaf 19.30 uur via de ingang Trouwzaal in de Zuiderwalstraat en start het concert om 20.00 uur. Bestel uw kaartje van te voren online of koop deze in het museum voor € 17,50 met inclusief een pauzedrankje. Annuleren van een reservering kan tot uiterlijk dinsdagavond 21.00 uur voorafgaande aan desbetreffend concert. De boekingskosten worden niet teruggeboekt. Annuleert u na dinsdagavond, dan worden de kosten van de tickets niet teruggestort.
In deze boekingsmodule kunt u kaarten kopen voor alle Concerten in de serie Klankenklooster. Klik op de knop 'Reserveren'. Selecteer dan de maand waarin het concert dat u wilt bezoeken plaatsvindt. In de goede maand ziet u alleen de datum van het concert dikgedrukt staan. Selecteer deze datum en vervolgens het aantal kaarten dat u wilt reserveren. U ziet dan de prijs per ticket plus de reserveringskosten. De reserveringskosten bedragen € 0,99 voor 1 ticket, dat loopt per ticket iets op. Betaal online en neem een uitgeprint ticket mee naar het concert of laat uw ticket zien op uw telefoon.
Blokfluitensemble FEW onder leiding van Annelies Schraa speelt klassiek en moderne muziek op een indrukkend aantal blokfluiten. Van de kleinste Sopranino tot de 2 meter lange Grootbas en bereikt daarmee een enorme variatie in klankkleur.
Het repertoire van FEW beslaat makkelijk vijf eeuwen, van de 16e eeuw tot de huidige tijd. Canzone, Madrigalen en Sonates uit de 16e en 17e eeuwse vroegbarok; Bach, Händel of Vivaldi uit de hoogbarok; klassiekers van Mozart en Beethoven en de moderne tijd met zowel de lichte muziek als de meditatieve stijl van bijvoorbeeld Pärt en Jenkins.
Al die muziek past natuurlijk niet zomaar voor een blokfluitensemble; zeer veel repertoire wordt speciaal voor FEW gearrangeerd door artistiek leider Annelies Schraa. Ga mee op deze muzikale reis door de tijd!
Kaarten voor dit concert kunt u in de boekingsmodule op deze pagina aanschaffen.
Resonans is een nyckelharpa consort van zeer bedreven en bevlogen professionele musici. Nyckelharpa betekent letterlijk sleutelharp/toetsharp en is een snaarinstrument uit Zweden dat wordt gebruikt om volksmuziek te spelen. Het instrument wordt in het Nederlands ook wel sleutelvedel of sleutelharp genoemd.
Resonans Wereldmuziek Consort bestaat uit drie nyckelharpa spelers: Elayne Lussenburg, Tonny Holsbergen en Tim de Wijs, die “groot geworden” zijn met andere instrumenten, zoals viool, draailier, gitaar, northumbrian pipes, darabuka en de klarinet.
Deze professionele muzikanten vielen als een blok voor de nyckelharpa toen dat instrument op hun weg kwam.
Via studie bij grootheden van dit instrument, zoals Marco Ambrosini, Torbjörn Näsbom, Didier François, Magnus Holmström, ontwikkelden ze hun technisch kunnen en repertoire. Sindsdien lijkt de nyckelharpa hun uiteindelijke bestemming. Niet dat ze hun andere instrumenten verwaarlozen: die komen in concerten van Resonans namelijk óók aan bod!
Met een repertoire van Rock&roll tot Barok, volksmuziek uit Frankrijk, Schotsland, Ierland, Jiddische muziek en muziek van de Balkan, brengt Resonans Wereldmuziek Consort met de concerten een unieke muziekervaring met een enorme afwisseling.
Kaarten voor dit concert kunt u in de boekingsmodule op deze pagina aanschaffen.
Luuk Lenders staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met Ierse whistles, ocarina's, accordeon, voetenpercussie, tafelbellen en pingpongballen. Soms speelt hij zelfs drie of vier instrumenten tegelijkertijd! Als deze muzikale duizendpoot op het podium staat neemt hij het publiek mee in een wervelwind van creativiteit, humor en prachtige muziek.
Zijn liefde voor Ierse, Schotse en Nederlandse volksmuziek klinkt door in elke noot die hij uit zijn instrumenten tovert. Naast volksmuziek van de bovenste plank zorgt Luuk ook altijd weer voor verrassende intermezzo's op onverwachte attributen.
In oktober 2023 bracht Luuk zijn lovend ontvangen dubbel-album "Het Groene Woud" uit: 26 nummers met als centrale thema groene bossen en fluitende vogels. Luuk speelde hierop ruim 50 instrumenten, tekende het schitterende artwork en werkte samen met o.a. Seán Cannon (bekend van The Dubliners), Kevin Conneff (bekend van The Chieftains), Hans Theessink en Beppie Kraft.
Met deze nieuwe plaat op zak speelt Luuk in theaters, kerken en andere fijne plekken en maakt van ieder concert een onvergetelijke ervaring!
Kaarten voor dit concert kunt u in de boekingsmodule op deze pagina aanschaffen.
Duo Delta Scuti is een energiek duo, gevormd door Mateo Viscarra Wilde (pianist) en Gemma Smit (cellist). Hun ontmoeting in 2019 op het Conservatorium in Zwolle was het begin van oprechte vriendschap en een sterke muzikale band. De oorsprong van hun naam ligt in een belangrijke inspiratiebron voor het Duo: de natuur; Delta Scuti is de naam van een helder schijnende ster.
Mateo en Gemma vonden elkaar in de gemeenschappelijke liefde voor kamermuziek en repertoire uit de romantiek. Hun nieuwsgierigheid werd al snel gewekt door de veelzijdigheid van de verschillende stijlen binnen het klassieke repertoire en ze geven concerten met een divers programma. Ze gaven onder andere concerten op het stadsfestival en in het Odeon in Zwolle, het Wilminktheater in Enschede, Arnhem, Nijmegen, Leiden, het muziekgebouw in Eindhoven, de Harmonie in Leeuwarden en in andere steden. Ze behaalden de 3e prijs voor kamermuziek op het Festival Verao Classico 2023 in Lissabon, waar ze optraden in het National Coches Museum.
Ze namen deel aan masterclasses van onder andere Filipe Pinto-Ribeiro, Frans Helmerson, Miguel da Silva, het Bennewitz kwartet, Sarah Kapustin, Maria-Paula Majoor, Daniël van der Hoeven en Sepp Grotenhuis. Daarnaast speelden ze in de halve finale op het Gelre kamermuziek concours. Mateo Viscarra Wilde en Gemma Smit werken graag samen met andere disciplines. Momenteel ontwikkelen ze een concert programma in samenwerking met een Boliviaanse componist. Met veel enthousiasme laten ze de mensen hun passie voor de muziek beleven, en ze staan klaar om de podia in Nederland en buitenland te bestormen. De puurheid in het musiceren die ze beiden delen is voelbaar en maakt hun samenspel uniek.
Kaarten voor dit concert kunt u in de boekingsmodule op deze pagina aanschaffen.
Klankenklooster wordt mede mogelijk gemaakt door: